fbpx

ОБЩУВАНЕТО Е ВКУСНО

AАз, Николай Коев, от Zavedenia.com за първи път влизам в ефир с Олга Добрева от БНР Радио София, за да си поговорим за началната точка от кулинарното ни пътешествие из софийските ресторанти. На масата в студиото е емблемата на SOCIAL – Cafe bar & kitchen.

SOCIAL – Cafe, bar & kitchen
София, център, бул. Витоша 16
работно време: 08:00ч – 02:00ч

Резервирай в SOCIAL

Мода и храна

Започваме със SOCIAL – Cafe bar & kitchen на бул. “Витоша“. Оля веднага реагира, че това е едно от любимите й места, най-малкото защото се намира на централната търговска улица на столицата, а както знаем модните магазини са си важни за дамите.

SOCIAL - Cafe bar & kitchen
Витрината на SOCIAL – Cafe bar & kitchen

Но да се върнем на кулинарията! Заведението има прекрасна визия, но не е важно само какво е отпред, но какво има и отзад – в случая страхотна витрина, през която се вижда всичко като продукти и процес в кухнята. 13 души персонал, от които 3-ма шеф-майстори. Или – Show Cooking!

Запази си SOCIAL маса

Прясна паста

Имах възможност да си поговоря с един от шеф-готвачите – Ники Генадиев. Разпитах го за един от специалитетите и едно от най-поръчваните ястия в ресторанта – ръчно приготвената прясна паста. Оказва се, че е много важно качеството на тестото. Важен детайл е, че когато пастата е пълнена, т.е. с равиоли или анелоти, да речем, тестото е по-твърдо и се прави с яйца. Докато с по-продълговатите форми – например спагети или талиатели – е без яйца и става по-меко. Иначе,  тайната на хубавата паста е да не я превариш, но трябва постоянно да се опитва – това му е табиетът, това му е майката!

SOCIAL - Cafe bar & kitchen
Черна и бяла, ръчно приготвена паста в SOCIAL – Cafe bar & kitchen

Направи си SOCIAL резервация

Тествахме и няколко нови, ексцентрични салати. Имам разрешение да разкрия само една. Внимавайте в картинката, тя включва: диня, скариди и люти чушки! Това си е гастрономически експеримент. И трябва да кажа, че беше жестоко, особено с узо! Шеф Ники направо ме разби!

Компания или половинка?

Мястото покрива всички изисквания за успех: локация, интериор, разбира се кухня, осветление и музика. Относно последната, тя  е по-скоро фон. Защото хората идват да се видят и да разговарят. Те искат да си чуят приказката, както се казва.Но освен с голяма, “социална“ компания“, може да посетите “SoialCafé” и с романтичната си половинка. Тук е много комфортно и интимно предразполагащо.

Но за да се убедите, че всякак е хубаво, може да редувате двата варианта. Или както е казал народът: “Не се ревнувайте, ами се редувайте!”

Be SOCIAL. Book now!

Цялостната ми оценка за SOCIAL – Cafe bar & kitchen?

За мен SOCIAL е мястото с най-висок клас кухня на „Витошка“ Има доста хора, което е разбираемо, предвид локацията му, но ако искате малко по-спокойна атмосфера с по-продължителен престой ви препоръчвам втория етаж (столовете там са изключително удобни).

ХранаМного добра кухня
ДизайнМодерен
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредно-висока

Резервирай в SOCIAL

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации