fbpx

КУХНЯТА НА ИНДИЯ В СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ

ДДнес се гмуркаме в дълбокото – необятната Индийска кухня – с Индийски ресторант Kohinoor. Оста, около която ще се завърти краткият ни гастрономически разговор е символична: скара – сладолед.

Резервирай в Индийския ресторант Kohinoor

Индийско барбекю в индийски ресторант Kohinoor

Индийската скара се прави в т. нар. “тандури”, или това e техният аналог на нашето барбекю. Представлява една голяма делва, пълна с жар. Месото се пече, като се поставя на специални доста дебели шишове, които се нареждат вътре в делвата, подпрени на отвора. Целият съд пече отвън, а самият шиш изпича набоденото месо вътре.

В тандурито се пече и хляб. Тестото там е по-плътно и се залепя по стените на делвата. После се маха със специално приспособени кукички и макар технологията да изглежда много атрактивна, човек трябва да внимава, за да не се опари болезнено.

Запази си маса в Kohinoor

Тандури в Кохинор

Люто, но нужно

Разбира се, Индия е популярна и разпознаваема с убийствено силните подправки. Съвсем спонтанно попитах управителя на ресторанта Алекс защо, аджеба, е толкова люто!? От него разбрах, че лютото дезинфекцира, убива бактериите и застраховка храната да не е развалена. Т.е. подправката е своеобразен гарант. 

И понеже не само в Индия, но и в цяла Азия, е изключително горещо, с тази свръх пикантна кухня разбираемо ти става още по-жежко – направо да запушиш! Но точно в този момент идва богатият асортимент от разхладителни напитки, който и “Kohinoor” предлага.

Направи си резервация в Kohinoor

Как се прави Масала – Индийски ресторант Kohinoor
Масалата е визитната картичка на индийските подправки

Веган френдли

Място като това е перфектно за вегетарианците и веганите. Тук една скоба за останалите  – свинското не е на почит, но агнешкото определено е! За споменатите 2 групи в началото – има прекрасни ястия от леща и нахут, например.

А Сладоледът е жесток! Страшно плътен – прилича на крем-брюле или дори на крем-карамел. Така след лютото, идва сладкото, но всичко винаги, отвъд конкретния вкус, е повече от вкусно. Заповядайте да се убедите и Вие!

Уникално вкусен сладолед в индийски ресторант Kohinoor
Забележителният сладолед в Индiйски ресторант Kohinoor

Резервирай в Kohinoor

Цялостната ми оценка за Индийски ресторант Kohinoor?

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации