fbpx

НАПРЕД КЪМ НАЙ-ДОБРИТЕ РЕСТОРАНТИ!

СС Катя Василева отново щурмуваме най-добрите ресторанти в София и България – интересни и гарантирано вкусни. Допираме в ексцентрична наздравица нашите очилати оръжия за по-добра визуална оценка на храната и се впускаме в нови кулинарни преживявания. Напред към вкусовете на живота.

Резервирай в Темперо

Истинска храна, приготвена с любов

Този път изборът ни е ресторант “Tempero“. Мотото му е повече от красноречиво: “Вкусовете на Живота“. И продължава: “Истинска храна, приготвена с любов“. Е, ние сме готови да опитаме колкото се може повече вкусове, защото наистина обичаме и храната, и живота. И не си представяме едното без другото …

“Tempero“ впечатлява с капацитет от почти 180 места и просторна градина, но ние сме тук за да се убедим и че същината – самата кухня – си заслужава. Наш кулинарен гид е управителят на ресторанта Деян Тошев.

ХАЙВЕРЪТ И ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ТУКА, А НЕ СЕ ВНАСЯ КАТО ПРОДУКТ
БЪЛГАРСКИ ПРОДУКТИ, ТАМ КЪДЕТО Е ВЪЗМОЖНО, СПОРЕД СЕЗОНА

Направи си резервация в Темперо

Разядките на Темперо или за вкусовете на живота

Започваме с разядки, основно млечни специалитети. Поръчваме Катък с пикантна салца и Домашен тарама хайвер. И бързаме и със салатите (гладни сме!): Салата с киноа, запечено козе сирене и мариновани тиквички и Салата с домат, прясно сирене и печен патладжан.

Салата с ринг от киноа със зеленчуци, запечено козе сирене и печена тиквичка на лента с чери домати
розов домат и прясно сирене
Салата с розов домат, прясно сирене, печен патладжан, печена чушка и босилеково песто

Катъкът е биволски, домашен и от село, а това в кулинарията е винаги комплимент и несъмнен позитив. Не съм най-големият фен на “киноата“, или “био кус-кус“, както го наричам, но именно затова искам да го консумирам повече, за да вляза в крак с глобалната здравословна мода. Иначе, салата с киноа е страхотна. В този ред на мисли, малко по-късно ще опитаме и чия, примерно с десерта.

Запази си маса в Темперо

Летните основни ястия

За основното не забравяме, че е лято, което означава лекота и изтънченост – риба и бяло вино, или пък розе. Поръчваме Филе от сьомгова пъстърва със задушени моркови и киселец и Филе от треска с коричка от калабро и спаначена рьоща.

Рибата очаквано е прекрасна, но за пореден път се убеждаваме колко важен е детайлът, или как в малкото е многото. За декорация в чиниите са поставени дехидратирани микроцветя и дори микрозеленчуци, в случая микроцаревица, която дори може да се яде, а наситеният й вкус определено се помни.

КАК СТАВАТ ТОЛКОВА ВКУСНИ НЕЩАТА?
– БИО, ОРГАНИК …

“Когато човек си е
свършил работата,
хапването и пийването
е най-сладко!“  -Коев
А сладкият финал е колкото подозиран, толкова и разчупен: Крем с маскарпоне, просеко, чия и ягоди в чаша.

Тайната на добрата храна

Накрая ни вълнува как стават толкова вкусни нещата в “Tempero”. Домакинът ни Деян Тошев разкрива няколко акцента за вкусовете на живота, без да изчерпва съвсем темата. Но е важно да се спомене, че всичко е био или органик; храната изцяло се прави на място, а не се внася като готов външен продукт (убедихме се с хайвера, например); и не на последно място – там, където е възможно, непременно се готви с български продукти и то според сезона.

Ние с Катя сме доволни от отговора и от хапването. И разбира се от това, че още веднъж си свършихме работата. А когато човек си свърши работата, хапването и пийването му е най-сладко. Ние сме щастливи, че при нас, Очилатите дегустатори, работата и гастрономическото удоволствие съвпадат изцяло с вкусовете на живота.

Темперирай се 😉

Цялостната ми оценка?

ХранаМного добра кухня
ДизайнМодерен уют
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредно-висока

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации