fbpx

НАПРАВИ СИ САМ СКАРА БИРА

ДДнес “Очилатите Дегустатори“ отиват на едно уникално по рода си място, а мой сътрапезник и ко-водещ ще бъде Лили Герчева. Става дума за “Beer Box” в необятния квартал “Младост“, на едно от централните кръстовища на бул. “Александър Малинов“.

Резервирай в Beer Box

BeerBox Grill&Beer
бул. „Александър Малинов“ 38
Работно време: 12:00 – 24:00

Корабни контейнери

Заведението всъщност е сглобено от, забележете, 4 (словом: четири!) корабни контейнера с дължина 12 метра, височина – 3 м. и ширина – 2.5 м. И понеже си падам малко нещо привърженик на екологията, мога само да приветствам това неконвенционално решение, свързано, освен всичко, и с опазването на околната среда.
Бирарията от корабни контейнери – Beer Box

Тук, още в името е подсказано, е Царството на Бирата. Дори менюто е оформено като “Вестник за Бирата“, или Народен орган на бираджиите. В него освен хороскоп, има и вицове. Веднага припознавам в един от тях себе си:

“Понеже не пия – рязко ми се дояде една бира“

Наливна бира за Очилатите дегустатори

Но е време и за “ЦЪР-ПЪР“, което ще рече свински врат, бекон и халуми, положени върху другата атракция – био електрическите скари, вградени във всяка от масите. До нас вече и създателят на ресторанта – Звезделин Минчев. Тези био грилове видял преди години при посещение в Хонконг и понеже вече имал идеята да прави сгради от контейнери, просто съчетал двете, за да се получи това супер иновативно място, с концепция твърде различна от всичко останало в сферата на храненето у нас.

Запази маса в Beer Box

Печеш, колкото искаш

Над масата ни има специална голяма лампа, закупена от най-популярната верига за обзавеждане, която обаче в случая е преобразувана в абсорбатор, който поема богатите кухненски аромати, не винаги приятни и подходящи за делника извън ресторанта.

Очилатите Дегустатори на гости на Beer Box

Звезди припомня старата истина, че човек се храни с очите си и с този био грил може да вижда и живее приготвянето на храната и най-вече – да изпече месото толкова, колкото си иска.

Запази си Био Грил в Beer Box

Добре, де, ами ако се запия с 5-6 бири, как, аджеба, ще обръщам месата – опитвам да поставя нерешим ребус пред Звезди. Той обаче има готов и проверен от практиката отговор. Тяхната бира е истинска и няма да те подуе и закара до тоалетната. Дори ще те накара да изпиеш още една, и още една, и още една, без да те упие. Бирите, които се предлагат и произвеждат тук са носители на страшно много минерали и витамини: ако изпиеш една – това е витамин Б1; ако изпиеш 2 – това е витамин Б2; 3 – Б3 и така нататък; а ако изпиеш 12 бири – това е витамин Б Комплекс!

Копър с анасон?

Майтапът настрана, преди да отвори заведението, Звезди е изследвал различни бири и потребителското отношение и препоръки за тях. Така днес тук се предлага собствена марка крафт бира, чието производство включва множество ръчни процеси. Когато се свари, тя отлежава цели 45 дни.

Резервирай в Beer Box

На масата ни има и  кълцана наденица Салсиче, поднесена в приятна заоблена черна чиния, заедно с прясна салата, малко чушки и горчица. Разбираме, че месото е 100% българско от производители в Ямбол и Асеновград, които пък се снабдяват от специална ферма, отглеждаща определени породи животни. Подправката също е любопитна – резене, или див копър с лек вкус на…  анасон.

порция мръвки в Beer Box

Beer Box лютеница за днес

Звезди набляга на нагласата още при създаването на ресторанта да работи само и единствено с български производители на абсолютно всички продукти и суровини. Умишлено бяга от лесните решения с вурстчета и немски наденички, така характерни за профила на подобен вид заведения, защото иска да наблегне тъкмо на българската кухня и традиции. Например лютеницата е без консерванти и днешната, която похапваме, утре няма да се предлага, защото мухлясва, отвори ли се веднъж бурканът.

Резервирай в Beer Box

Неслучайно, съвсем скоро Звезди ще участва в кулинарно шоу в Украйна, където ще представи родната кулинария и подправки, народни обичаи и начин на живот.

Директор на детайла

Нарича себе си още Директор на Детайла, защото обича да разговаря с клиентите, без да се разкрива като собственик на заведението, и да научава в подробности какво им харесва и към какво имат забележки.

Ники Коев със Звезди от Beer Box

А ние с Лили сме повече от доволни от Бисквитената торта – семпла и изпитана рецепта, домашно приготвена от продукти, лично избирани отново от нашия домакин.

Завършваме с не по-малко важна информация – средните цени. Ето ги: салатите са от порядъка на 6 лв; предястията – 8; основните – 10; и десертите – около 4,50. Т.е. нямате причина да не отидете в “Beer Box” – там е вкусно и достъпно. А бирата е безценна!

салати – 6лв
предястия – 8лв
основни – 10лв
десерти – 4.50лв

Резервирай в Beer Box

Цялостната ми оценка за ресторант BEER BOX – София

Оригинално и приветливо място в квартал „Младост“, където си заслужава да отидеш, дори и да се подвизаваш в центъра на София. Забележителна точка за „ърбън“ културата у нас.

ХранаМного добра кухня
ДизайнМодерен уют
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредно-висока

Запази маса в Beer Box

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации