fbpx

ДА ЗАРЕДИМ ХРАНАТА СИ С ЕНЕРГИЯ

ККачвам се бавно по витата стълба на Витоша 192 и влизам в едно пространство обляно със светлина и необяснимо чувство за топлина и спокойствие. Посреща ме усмихнатата Ити (Христина Сланчева)- собственичката на кафе- ресторантчето за здравословна, енергийна и чиста храна. Често ще я видите там, защото без Ити това място няма да е същото- тя е сърцето на “Паралела”, както доста често го наричат.

Café Parallel
бул. Витоша 192
Работно време: 10:00 – 22:00

Пътят към Café Parallel 43

Идеята за мястото се появява в сън, който Ити сънува преди 4 години, докато се развива професионално в друга сфера като собственик на Йога студио.

“Сънувах, че влизам в светло пространство с хора, които се хранят и жълта стена с изрисувано на нея дърво и думите “ Where there is love, there is life” (Там, където има любов, има живот). Записах съня си- от дете ми се дават знаци за посоката, в която върви животът ми и реших да превърна съня си в реалност.”

Ити обича да твори в кухнята и нарича своя начин на готвене интуитивен. Вегетарианец е от 12 години и е израснала от малка във фермата на баба си и дядо си в с. Златна Ливада- признава, че е имала разкошно детство близо до природата, чистата храна и животните. Пътят и към здравословното хранене, обаче, започва с програмата Радост и Радост (метаболитен режим на хранене), чрез която изчиства тялото си от излишното. След това се записва в академията на Матю Кени (Matthew Kenney) в Калифорния, чиято кухня е базирана на растенията. Там се научава и да готви растителна (веган) храна. За Ити растенията носят светлинния код в себе си, а хората, като светлинни същества, би следвало да се хранят с все повече растения, за да са здрави.

Café Parallel 43

За чистите продукти и храната

В Café Parallel 43 държат особено много на чистата храна. Готвят с продукти без ГМО и без химически добавки. Ето защо често пъти са предпочитано място за хора със специфични режими на хранене или нетолерантности. Използват яйца от свободни кокошки и български лимец. Имат и собствен безглутенов микс за брашно, с който правят най- прекрасните солени, сладки торти, бисквити и мъфини.  

“Нашата храна е по- скоро животворна и пълноценна, отколкото вегетарианска и веган”

В Café Parallel 43 храната е вибрация. Всяка стъпка от приготовлението и има значение. От засаждането на самото семенце, през начина на третиране и енергията на хората, които имат достъп до храната преди тя да влезе в чинията ни. Пред нас стои изборът – да поемем храната, угрижени и погълнати от нашите мисли в една или друга посока или да присъстваме. Да благодарим на хората, които са се потрудили тя да е в чинията ни. И накрая, с нашата енергия и биополе да променим вибрацията и, за да стане тя наистина пълноценна и добротворна храна за нас и нашето тяло и съзнание. Неслучайно в различните култури, често има молитви преди хранене. Те пречистват храната и я зареждат с вибрация, която променя качествата на храната. За Ити съзнателното хранене е много важен процес. Той се изразява в това да присъстваш, да се чуеш, да дишаш спокойно, докато се храниш.

Café Parallel 43

“Хубаво е да благодарим за храната си и да се чувстваме благословени с нея”

“Има много хора, които гладуват, а това е много тъжно”- казва Ити и добавя- “защото на планетата Земя има изобилие от храна и тя е една разкошна планета за живеене. За съжаление, разпределението на това изобилие е в ръцете и в системи създадени от хора, които имат нужда да разширят сърцата си. Важно е също и да сме бдителни към мислите си и конкретно към това каква реалност творим с тях. Ние сме мислите, думите и действията си- един процес, за който сме отговорни.”

Какво да очакваме от Café Parallel 43?

Ние от Очилатите Дегустатори, сме едни от първите, които научават за новата инициатива на Café Parallel 43, а именно “Вечери за Добруване”- тематични вечери, на които веднъж месечно ще присъства специален гост, който ще споделя личен опит в различни сфери на живота, задавайки по този начин основната тема за дискусия по време на вкусното хапване. Очакваме с нетърпение първата вечеря, която ще се проведе на 7ми март.

Café Parallel 43

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Анна Радева

Foodie маркетолог с опит в бизнес развитието и интереси във фотогрфията, който е пообиколил света и обича да дегустира вегетариански ястия.

Виж всички публикации