fbpx

ВСЕКИ ЩЕ ДОТИЧА НА ТЕФЕРИЧА

ДДнес по обед дегустирах в QUARTAL, малката кварталната горичка към края на булевард Черни връх, след Парадайс-а – до бензиностанция Еко. Може да се каже, че е първият по рода си парк за хапване в София, където точките за приготвяне и продаване на храната и напитките са ситуирани в корабни контейнери – еко-френдли, с високо-технологично оборудване.

Quartal Food Park
бул. Черни Връх 69
Работно време: 11:00 – 22:00

Паркфууд с цени като на ресторант

Новата вълна се утвърждава – паркфууд с цени като на ресторант, но си заслужава. Приятно е. Всеки ще дотича на тиферича, както се казва. Храната е честна, готви се бавно – от предния ден и се продава бързо. За мое щастие имах възможност да си платя безконтактно с revolut/mastercard на щанда на Бойковски. Имше прекрасни ребра, но не ми се чакаше и си поръчах бързи кюфтенца с картофи и лютеница, без забележки. Не бяха сколасали да донесат вино на щанда, за това отскочих до Leo’s pasta и си взех чашка българско червено вино за 5лв с вкус на домашно, охладено по испански. Беше екстра.

Позитивни, приятни, интелигентни лица

Вайба на мястото е модерен и градски с лъскави черни морски контейнери, съвременни маси от желязо и дърво, с удобни столове и тук-там опънати чадъри за допълнителна сянка, стъпили на добре подравнена дървена платформа от гъсто разположени дъски. Имаше и няколко черни брандирани варела в стила на BBQ brothers. Най-готиното в атмосферата са хората. Позитивни, приятни, интелигентни лица, предимно млади и средна възраст, очевидно работещи в околните офиси, но със сигурност имаше и любопитковци като мен, които са дошли да разгледат контейнерското чудо сред дърветата. Чуваше се IT жаргон и доста телефонни разговори. Градска глъчка.

WE ARE THE FIRST OUTDOOR SHIPPING CONTAINER FOOD PARK IN SOFIA. WE BELIEVE THAT AWESOME FOOD AND ENTERTAINMENT MAKES PEOPLE BETTER. THAT’S WHY WE DECIDED TO BUILD AN EXCLUSIVE SELECTION OF PREMIUM RESTAURANTS, STREET FOOD BRANDS AND CULTURAL EXPERIENCE. QUARTAL IS A MODERN FOOD PARK DESTINATION WITH A PIONEERING SPIRIT THAT BLENDS TECHNOLOGY, ART, FOOD AND SOCIAL BONDING TOGETHER.

Кулинарното преживяване

Ударете ни едно рамо!

Ако харесвате каквото
правим, моля подкрепете
ни на Ko-fi с по едно кафе.
Безплатен обяд няма…
и за нас. 🙂 Благодарим!

Предлагането за хапване е богато. Едно бързо кръгче по часовниковата стрелка: GRANO Pizza Napoletana, Leo’s Pasta, Craft Draft (биричка), Stick & Soup bar, MESSo-то на Бойковски, Street Chefs и Mama Bo. Има и външно полукръгче с 5l GALLO cantina mexicana, Hummusbar, Virtuoso Bubble Tea и едно място, което заслужава отделно внимание – cashless Mastercard TasteBox by Andrè & DiVino. Там ще бъдат кулинарните гастроли и презентации на утвърдени кулинарни майстори и талантливи майстор готвачи – точно моето любимо място в Quartal-a

Цялостната ми оценка за Food Park Quartal

Тук даже си дойдеш самичък и винаги ще намериш с кого да си говорш … за вино … и храна. Мястото е готино. Откровено.

ХранаОтлична кухня
ДизайнМодерен
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредно-висока

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации