fbpx

ХРАНАТА Е НАЙ-ДОБРАТА ДИПЛОМАЦИЯ

ННа [banitza] за размисъл сме. Аз лично си записах 3 рецепти, а Давид опита 4 вида баници…

Фестивалът за свободна размяна на рецепти за баница бе организиран от Mastercard и Бакхус в градината на ул. „Шипка“ №23

Да поставим началото и да разменяме свободно рецепти. Може да звучи като мечта, но е реалистична цел – с времето ще съберем стотици хиляди и ще ги предоставим на всички ценители.

Това беше идеята на начинанието. Моя милост и Кристин Милнър дойдохме, видяхме, дегустирахме и записахме няколко интересни рецепти за баници. Разбира се, оставихме по една рецепта и от нас – такова беше условието за да те пуснат да влезеш ;). Видяхме как шеф Мартин Николов приготвя гурме баница, състезавайки се с автентичните рецепти на старите майстори. Чухме историята на основателите на “Хлебар”, които ни демонстрираха, че и у нас комбинацията от любов и работа може да доведе до успех.

Не е луд този, който яде баницата. Луд е този, който не я цени.

Съжалявам само, че не хванахме презентацията на току-що спечелилата Националната кулинарна купа на България в категория „Най-добър млад готвач” – Андония-Филумена Цървенкова.  Тя беше на тема – съвременна интерпретация на сладък родопски клин.

Ако желаете да се сдобиете с най-любимите ми рецепти за баница, които НЕ СА широко известни – пишете ми. Очилатите дегустатори ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

 

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации