fbpx

ТРАДИЦИЯ ОТ 1640

УУмами фиестата в четвъртък ще я украсим с 3 забележителни  екстра върджин зехтина, подбрани да допълнят 3 от ястията на вечерта. Избрахме Nobleza del Sur от Elly’s Supreme Taste заради изключителните качества за балансиране на вкуса и факта, че конкретната серия е нова за България.

Испанска маслинова горичка за милиони

Ако се запитате защо се казва 1640 традисион – от годината е. Nobleza прави това уникално олио от Андалусия още от тогава. През 1640 г. Мигел Санчес Сагра започва семейната маслинова традиция, придобивайки маслинова плантация в Лос Анадиос-Хаен (Андалусия). 12 поколения по-късно семейство Пенуелас-Сагра (Peñuelas-Sagra) продължава да работи и да се грижи за същата маслинова горичка.

Ако се чудите какви са тези червени петна по снимката – макове са  

Задружни и последователни, те построяват и собствена мелница за добив на качествено студено пресовано масло, достойно за уникално високото качество на продукцията. М-м-малко завиждаме на тези, които ще го опитат за пръв път. Сортовете, които ще дегустираме са Арбекина и Пикуал, а третия вид е био-купаж, който перфектно върви с умами супата преди десерта. Въобще… вкусно!!!

Вижте повече по темата за качествения зехтин в интервюто ни с Анна Петкова – сомелиер на зехтини.

Ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации