fbpx

MALISE CUVEE ROSE COTES DE PROVENCE

ЗЗа култовия кулинарен театър „Умами в гората“ съчетахме телешкия тартар с Malyse Cuvee Rose Cotes de Provence заради изразената му минералност в комбинация с плодов финал. Извън това, то е изключително елегантно розе от едно лозе – Single Vineyard концепция, съхранило в себе си духа на Сен Тропе и Френската Ривиера.

Ресторант-градина Корията
ул. Околовръстен път №437
Дата на събитието: 15 юли 2021

Bibendum донесе розѐто

Удоволствието да дегустираме хубавото вино като съчетание с тартара стана с любезното съдействие на Елена Нейкова от Bibendum.

Отново в Сен Тропѐ

Domaine de Carteyron се намира в околността на Gassin, класифицирано като едно от най-красивите села във Франция. Семейната собственост на Мари-Луиз Ру, наречена Мализ, се управлява чрез устойчиви земеделски практики. Това вино се произвежда от Les Maitres Vignerons de la Presqu’ile de Saint-Tropez, която е кооперативна винарна в Прованс с повече от 800 труженици. Това е една от най-значимите изби в Кот дьо Прованс.

Сорт Rolle?

Разположено близо до кариера, гроздето прекрасно се обогатява от гранита и гнайсовата почва. Апетитната му минералност се повишава чрез използването на редкия сорт Rolle, който откриваме само в 5% от производството на розе в Прованс. В допълнение, близостта на лозята до морето им носи охлаждащ бриз. Така гроздето узрява бавно и си запазва киселинността. Тя е от съществено значение за хубавото розе. 

Свежо грозде от хладни лози

Докато пиете, това вино ви моли да се отпуснете и да релаксирате. Процесът зад направата му, обаче, е точно обратното. Екипите за прибиране на реколтата отиват в лозята от 4 сутринта, като ръчно събират плодовете, за да гарантират оптимална свежест. Тя се постига само при прибиране на реколтата, когато лозите са хладни.

Чашата на удоволствието

Събирането само на свободно пуснат сок от първото пресоване гарантира, че горчивината от семената и ципите няма да проникне в това деликатно вино. Резултатът е изкусително освежаваща чаша розе, идеална за сервиране като аперитив или с бри, стриди, салати и практически всяко средиземноморско ястие.

Ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации