fbpx

10 ОТ 10 ЗА КОТИЛОТО

 ТТази година сръбският ресторант Котилото чукна 10 годишен юбилей. Кога се навъртяха, а? Отбелязахме го подобаващо на 24 юни заедно с дегустацията на лятното им меню в градината. За мен беше чест и удоволствие да участвам в събитието и ще ви открехна за новите предложения и какво ми привлече вниманието.

Откровение за юбилея

Щедри, както винаги, с отрупани мераклийски маси Йонко и Даци (създателите на Котилото) посрещнаха медии и приятели с вълнение и споделиха:  „10 години – нито са много, нито пък малко…..Почти не ги усетихме!”… “Времето минава бързо, когато живееш на високи обороти, така както и ние го правим.”… “С днешна дата можем да признаем пред вас, нашите приятели, че всичките тези години посветихме само и единствено на вас. Стремим се да създаваме вкусни ястия от сръбската национална кухня и приятна атмосфера, за да направим така, че винаги да се връщате в нашия ресторант, да бъдем ваши приятели и да празнувате при нас най-щастливите си поводи…”

Сръбски Ресторант Котилото
ул. Крайречна  №26
Раб. време: 12-24

Защо е хубаво в Котилото

С характера на кухнята, качеството на ястията и отношението към гостите, мога да ви кажа с ръка на сърцето – давам на Котилото 10 от 10. Не ме разбирайте погрешно – Йонко и Даци не са съвършени. Ресторантът си има своите пропуски, но винаги като си там се усеща, че се стараят на теб да ти е добре. Това е мястото, където, ако има някакво недоразумение, клиента ще погледне сервитьора с усмивка и ще му каже “Спокойно, ние знаем къде сме”. Пожелавам такова признание на всеки добър ресторант! Нека да им е честита 10-тата годишнина на Котилцето!

Рецептите на Даци за вашите мераци

Крушова ракийка пийнах за тяхно здраве и това, което опитах ви го снимах (дивеча го прескачам, защото той специално беше за случая). Подобни са ястията на досегашните им, но Даци е пипнал някои рецепти, за да е по-интересно. Например, много ми допаднаха кебапчетата с манатарки и пържен лучец. Рецептата е така направена, че лука и гъбките да си съединят вкусовете с кебапчетата, които пак си имат коричка и всичките атрибути, но вкуса им е по-различен ако се приготвят отделно. Впечатлих се и от супер прости неща, като зелените печени чушки с копър, чесън и домашно овче сирене. Вкусно, та вкусно, а зехтинче като му прибавиш по твой вкус – екстра. Най-добре е да отидете и да си пробвате от всичко. Благодаря, че изчетохте до края.

Ще сме ви признателни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации