fbpx

TARTUFO RESTAURANT WEEK AUTUMN 2022

ППървият ден на десетото, юбилейно издание на Sofia Restaurant Week ме завари в новия за фестивала и за София италиански ресторант Osteria Tartufo, разположен в реновирана сграда, паметник на културата на улица Христо Белчев – София в реновирана сграда, паметник на културата на улица Христо Белчев. Тук се докоснах до кулинарното творчество на шеф Лука и неговия  екип, които ще ти приготвят изискани комбинации, вдъхновени от автентичната италианска кухня. Интериорът е разпределен в 3 преходни салона около централно разположената пещ на дърва. Има и прекрасна градина.
„А ние като сме първи няма ли да получим един вино бокс от томболата?“

– попитаха ме двете жени със закачлива усмивка. „Разбира се“ – отговорих и аз закачливо – „Само сканирайте QR кода и натиснете заления бутон“ 😅

Остерията е нов ресторант (от края на лятото на 2022) и е твърде вероятно да не сте идвали още тук, но мога да се обзаложа, че заешкото роле ще е един от хитовете на фестивала. Не, че менюто с риба „Джон Дори“ не става – напротив, чудесно е. Просто заека е голямо попадение – и готвеното месо, и кореноплодните в ролето, и ризотото – цялата композиция е направена с много вещина и финес.

Да ви е честит Sofia Restaurant Week Autumn 2022!

Наздраве!🍷

В продължение на 5 дни от 19 до 23 октомври (първата седмица на SRW 10)  опитайте двете тристепенни фестивални менюта в Тартуфо на фиксирана цена от 49лв.

Цялостната ми оценка за Osteria Tartufo

Локацията, градината и лежерната атмосфера правят това място изключително привлекателно. През лятото има много приятно ръчно джелато от сладоледената количка на двора.

Хранаразнообразна италианска класика
Дизайнпредразполагащ, винтидж уютен интериор
ОбслужванеПриветливо и ненатрапчиво
ЦенаСравнително достъпни цени, малко над средните
Ники Коев, очилатият дегустатор

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Манола Атанасова

Дегустатор по душа, дизайнер по призвание, фотограф на безценни моменти и любител на пътешествията и хубавия живот.

Виж всички публикации