fbpx

🍷 СЕФТОСАХ ВИНЕНАТА КЪЩА НА APOLLOWINE

ССнощи най-сетне успях да посетя престижната вино точка на картата на София – бул. Константин Величков 49, срещу храма „Света Троица“. Тук е шоурума на ApollowineDonka Kosturska-Nikolova и Dimitar Nikolov.

Apollowine
ул. Св.св. Кирил и Методий 139
раб. вр. 12 – 20

Първата дума която ми дойде на ум, когато се озовах вътре беше “приветливо”. Интериорът е светъл, цветен и предразполагащ за разглеждане на бутилките и дегустиране. Имах късмета да хвана Митко и Дони на живо, преди да се изстрелят към събитието по случай премиерата на българския сериал “ВИНА”

Тяхното присъствие е най-голямата екстра тук.

Разказите, коментарите, обмяната на мнения и истории свързани с виното в тяхно присъствие са просто безценна добавка към избора ти, а това няма как да се случи онлайн на сайта им. Не знам дали знаеш, но Митко е вино съдия на много международни конкурси, също прави свои български вина и участва в много колаборации свързани с виното.

Това не е просто търговец, а ерудиран човек, познавач, вино-ентусиаст и експериментатор.

Опитах рубинената SARVA на Dragomir Winery Estate, пречистена със зеолит. Много ми допадна. Не знам дали е плацебо ефект от зеолита, но вкуса ми се стори особено жив и богат. Завърших дегустацията с няколко глътки дъбова сира Incanto. Доста мощничка ми дойде.

Препоръчвам ти горещо да посетиш този храм на виното, най-вече за да усетиш енергията на Митко и Дони.

Ники Коев, очилатият дегустатор

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Манола Атанасова

Дегустатор по душа, дизайнер по призвание, фотограф на безценни моменти и любител на пътешествията и хубавия живот.

Виж всички публикации