fbpx

АКО СИ ОТ КВАРТАЛА

РРазбирай, да вършееш около НДК, има някакъв шанс да го забележиш на Фритьоф Нансен 19, в отсечката между „Патриарха“ и началото на бул. „Васил Левски“. Другият вариант е да си истински Спешълти Кафе фен или част от Кофи гилдията и да си разпитал/търсил в Интернет. Третият вариант е да го знаеш, защото си “Сояджия” – изтънчен почитател на квалитетните неща и начин на живот. Разбирай всичко, което е еко/био/органик, ултра веганско, ултра хипстърско, ултр

а ръчно и много скъпо (бел.ред. Сояджиите не си купуват козунаци, те консумират Ийстър бред)

Кафе ниша

Мястото се казва Urban Embassy и представлява коридор/ниша/coffeeshop от около 9м2 и съседно салонче за отсядане с почти същата големина. Тук се предлага Спешълти кафе. Specialty Coffee Association (SCA) оценяват кафето по скала от едно до сто (SCA Cupping Protocol), която се използва от професионалните кафе оценители и всичко над 80 точки се счита за Спешълти. Ако го наречеш само специално, не е разбираемо какво му е специалното, затова ето няколко бележки за него:
Urban Embassy
ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ 19
8:00 – 18:00 (лятно)

Това кафе е произведено от висококачествени зърна от конкретни плантации и региони, които са отгледани, събрани, сортирани и обработени ръчно. Специалното кафе (Specialty Coffee) предлага разнообразни и уникални аромати и вкусове, които се различават от традиционното кафе. To често се произвежда със съобразяване към околната среда и общността, като се подкрепят местните фермери.

Имах удоволствието да опитам кафе, ферментирало еди как си…

…с аромат на личи и още нещо… беше просто …уау, но хората/баристите, които правят кафето са още по уау. Аз съм виждал само двама – Никола и Анджело – колоритни персони, излъчващи положителна кафе мантра, с които е много приятно да общуваш. Мотивираха ме да потърся и други Спешълти кофи места, така че очавай скоро нови места и впечатления. Готина статия, за същото място, с различни ракурси от моите открих в блога на Рада Thrift Sheep Препоръчвам!

Както споменах в заглавието, мястото е много незабележимо на пръв поглед, но веднъж попаднеш ли в бокса оставаш впечатлен за дълго и изпитваш задоволство и респект. Тук ще срещнеш и интелигентни хора, като теб. Благодаря, че прочете до края. long livе Очилатите Дегустатори 

Цялостната ми оценка за Urban Embassy

Това е едно от най-приятните спешълти кафета в София и то благодарение на баристите – много висока топка. Ще те разговорят и ще направят деня ти по-усмихнат с някоя от екзотичните кафе напитки, които предлагат, на чело с ферментиралите кафета.

КафеОтлични кафета
БаристаВнимателен и знаещ
АтмосфераПредразполагаща
ЦенаВисока

Best Specialty картата на София

Виж всички спешълти кафета (Specialty Coffee) на картата ни (със звезда), както и другите, достойни за отбелязване:

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Манола Атанасова

Дегустатор по душа, дизайнер по призвание, фотограф на безценни моменти и любител на пътешествията и хубавия живот.

Виж всички публикации