fbpx

Едно ново място за началото на лятото

П Про’ължаваме, про’ължаваме” обиколката по спешълти кафетата. Ето ви  – BETTER, на малките пет срещу пиано бара (Camino).

“Всяка следваща чаша е още по-добра”. Така поне твърди инициатора на обекта – Ники (адаш ;)) Още не съм имал възможност да проверя посланието. Днес го севтосах.

BETTER
ул. „Неофит Рилски“ 59
9:00 – 18:00

Поръчах си еспресо от Етиопия.

Всички твърдят, че е много кисело. На мен много ми допада всеки път, където и да си го поръчам. Както и в другите спешълти места, хората, които влязоха докато се наслаждавах на Етиопията изглеждаха интелигентни и приятни.

За двойно еспресо оставих по-малко от 4лв, което е добре. Имал съм случаи да оставям и по 5 – почти колкото са два литра бензин Но…кеф цена няма. Тези места са създадени за удоволствие. Удоволствие от кафето и от живота

Кафетата, които правят центъра колоритен

Не знам до кога ще е интересно да се появяват още такива локации. Скоро може да стане и преситен, но още има мегдан. Ще направя карта на спешълти кафетата. Най-интересното в тези кафета си остават бариста персоните. Ако няма кой да те заговори за кафето и да ти разкрие интригуващи техники и факти около него, не е така вкусно и приятно.

Благодаря, че прочете до края!

П.П. Преди малко дойде и астрономическото лято в 17:57 ч. Хубаво и весело лято ти желая!

Виж всички спешълти кафета (Specialty Coffee) на картата ни:

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Манола Атанасова

Дегустатор по душа, дизайнер по призвание, фотограф на безценни моменти и любител на пътешествията и хубавия живот.

Виж всички публикации