fbpx
П Поздрави от Martines на „Христо Белчев“ №1, точно до холандската пекарна JoVan на Алабин – още една перла в короната на спешълти кофи местата в София.
Martines
ул. „Христо Белчев“ 1А
9:00 – 18:00

Пил ли си филтърно кафе по Японски?

Аз пих. Реших да разнообразя дегустирането с нещо, което не е еспресо и мога да кажа, че резултата надмина очакванията ми. Горещата вода обгръща нежния кафе прах и тънката струя от капки се разплисква върху кубчета лед. Нямам представа какво значение има това, но крайния резултат бе с доста завършен вкус! Сякаш екстракцията на горещото кафе се е заключила в напитката от бързото охлаждане и е запазила всички вкусове и аромати.

Баристата беше точно като за спешълти кофи шоп

С богата кафе култура и желание да ти предложи интересно преживяване сред тухления интериор с излъчване на уютна лаборатория. От нея разбрах, че Мартинес имат и пекарна, така че има интересни селектирани и изпечени зърна за помирисване и купуване

Цената на кафето беше 7.50лв. Стори ми се висока, но извън това – преживяването си беше класно. Препоръчвам да се отбиеш, ако си кафе любител. Благодаря, че прочете до края

Подкрепи ме с един лайк на Очилатите Дегустатори ❤️

Цялостната ми оценка за кафе Мартинес

Прекрасно място, ако си любител и познавач на кафето от най-висок клас. Предлагат палитра от няколко вида кафе от различни световни региони и степени на изпичане.  Истинска приятна изненада на кафе картата на България. Ако си кофи фен – не пропускай да се чекираш, поне веднъж!

КафеОтлични кафета
БаристаВнимателен и знаещ
АтмосфераЗа кратко отсядане
ЦенаВисока

Best Specialty картата на София

Виж всички спешълти кафета (Specialty Coffee) на картата ни (със звезда), както и другите, достойни за отбелязване:​

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Манола Атанасова

Дегустатор по душа, дизайнер по призвание, фотограф на безценни моменти и любител на пътешествията и хубавия живот.

Виж всички публикации