fbpx

ФЕСТИВАЛНОТО МЕНЮ НА LAZY

Снощи имах удоволствието да съм с приятели като гост на фестивала Sofia Restaurant Week 15 OCT – 8 NOV в Lazy life & food и опитах морското им предложение.

Lazy Life & Food
ул. „арх. Никола Лазаров“ 25
12:00 – 22:00

Прекрасно, вкусно и балансирано меню

като цяло, но определено синьо-лилавото ризото с черноморски миди и рапани беше истински кулинарен връх. Вкус, съчетание на текстури, микрозеленчуци, аромат, температура на поднасяне… ще го помня дълго това ризото. Браво на екипа в кухнята! Добрата новина е, че са решили да го включат в алакарт менюто си, така че, ще имате възможност да се насладите и в бъдеще, ако сте пропуснали. Десертът Сорбе от лайм и босилек с крамбъл от мюсли и лимонов мус достойно завърши серията с лекотата и свежестта си. Адмирации за оригиналното включване на босилека.

От другия сет меню – споменавал съм вече – салатата Есен от печени коренополодни, цветни моркови, тахан, нигел и млада туршия от карфиол е шедьовър. Тя също ще бъде включена в основното меню ма ресторанта. Горещо я препоръчвам!

P.S. Платихме с Mastercard, не само защото спонсорират ивента ни, но и защото е по-безопасно от кеша. Добре е да го имате предвид. 😉

Ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации