fbpx

СУПЕР ХРАНИ И СУПЕР ПРЕЖИВЯВАНЕ

ППричините да изберем това невероятно място са най-малко 2: изключително висок клас продукти и изцяло авторска кухня, основана само на растителна храна. Да обговорим и овкусим това оригинално пространство, наречено Soul Kitchen ще ни помогне неговият артистичен координатор Диди Хърлечанова.

Ресторант Soul Kitchen
ул. Кокиче 13
Работно време: 11:00 – 24:00

Резервирай в Soul Kitchen

От семките до чиниите на Soul Kitchen

Разбираме, че в близките месеци тук се готвят големи промени. “Soul Kitchen” е преди всичко ресторант, но съзнава важността на въпроса от къде идват суровините. Най-добре е те да са свои и така да се гарантира, че храната ще бъде наистина жива, полезна, вкусна и тонизираща. Ето защо се планира изграждането на градина, в която да се отглеждат зеленчуци и подправки. Така цикълът ще бъде затворен: от семките до чиниите.

В кухнята на Soul Kitchen

И това не е всичко! Изгражда се и втори етаж, който ще бъде интересно арт пространство. Идеята е да се разшири културата на здравословното хранене и ако някой иска да разбере повече за философията на приготвяне на растителна кухня, тъкмо там ще може да участва в различни кулинарни курсове.

Продължават и тематичните вечери с жива музика. Тук има афинитет към изкуството във всякакви негови проявления: освен музика, още изобразителни форми, литература и др. Изобщо, в духа на градинското – Изкуството в “Soul Kitchen” вирее много добре.

Запази маса в Soul Kitchen

Супер секси!

А ние вече смучем по смути. Лилаво е – боровинки, горски плодове, нектар от агаве и други магии. С всяко всмукване сякаш прииждат размисли за здравословната кухня. 

ресторант с модерен интериор

За мен да отидеш на ресторант, винаги означава да си прекараш готино, да се изкефиш, да се разглезиш. Чуя ли “здравословно“ и настръхвам – свързвам го по-скоро с физически упражнения и ядене на семки и диети. Но тук в “Soul Kitchen” е различно – тук  всичко е супер интересно, супер секси (да, секси!), продуктите са супер high class (включително био, без лактоза и т.н.). Но тук не е здравословно, по дяволите! Тук е вкусно! Тук храната е супер яка!

Да, всяка храна носи своя заряд и трябва да се опита. Не може само кебапчета и наденица. Но няма такова нещо като “healthy food” . Единственият правдив етикет за храната е дали тя е вкусна или не! Така поне мисля аз …

Запази си изкушение в Soul Kitchen

Про, а не анти

И все пак, смути-то, както предположи ко-водещата Петя Зунгорлиева, наистина е със “супер храни”: покълнали семена, диворастящи горски плодове и пробиотик. Въобще, тук на почит са пробиотиците, а не антибиотиците.

Ники Коев и Петя Зунгорлиева дегустират в Soul Kitchen

В случая, те идват с марката Ancestral Super Foods. Eдно от нейните призвания е да предлага различни комбинации от покълнали семена и други силни хранителни продукти на прах.   Това има благотворно влияние по отношение на вкуса  и най-вече на запазването на ценни вещества в съдържанието на смутито.

Ancestral Super Foods
Миксове от покълнали семена и протеин – Chieftain, Druidess и Oracle

Направи резервация в Soul Kitchen

Ударете ни едно рамо!

Ако харесвате каквото
правим, моля подкрепете
ни на Ko-fi с по едно кафе.
Безплатен обяд няма…
и за нас. 🙂 Благодарим!

Пробиотик има и в поднесеното Гриловано ядково сирене “Чийз да куийн Класик, запечено с домашна паста хариса, поднесено с крем от био полента и капоната.  Историята на Cheese The Queen звучи като приказка, но всъщност е вкусна хранителна революция под формата на зрели ядкови деликатеси с гурме вкус и пробиотични качества. Мисията й е да ви предаде частица от растителните дарове на природата, под формата на изтънчено и изключително здравословно меню. 

Гриловано ядково сирене “Чийз да куийн Класик, запечено с домашна паста хариса, поднесено с крем от био полента и капоната.
Зрели ръчно направени ядкови деликатеси, приготвени по автентична технология от 100% био кашу, пробиотик и подправки.

И още, и още

Масата ни е толкова отрупана с вкусотии, че само ще споменем останалите неща: Текс Мекс, Такоси от лен, Пикантен карфиол и фенел и Десерт с тиква, брауни и маскарпоне. По менюто – на страници и маса – ни разходи лично Шеф-готвачът Елина Петрова.

Снимки за слайдшоуто: Елица Манолова
Заглавен кадър на видеото от предаването: Тодор Василев

Виното, което дегустираме, е на Изба “Мaryan” – Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc, “Иван Александър”. Цветът му е искрящ, дълбок с пурпурни оттенъци, с елегантен букет от аромати на синя слива, черни горски плодове, зряла череша, пипер и благородни нотки на тютюн и шоколад. Интересното е, че в Соул Кичън предлагат само Български вина, и то среден и висок клас.

Запази маса в Soul Kitchen

Изба “Мaryan” - Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc, “Иван Александър”.

Накрая остана време и за моята дежурна ценова равносметка в 4-те категории:

супи – 5лв
салати – 11лв
основни – 17лв
десерти – 7лв

Посетете непременно “Soul Kitchen”. Тук има “супер храни”, а храната, в цялост и извън термините, също е супер. Всичко е супер!

Цялостната ми оценка за ресторант Soul Kitchen – София

Лесно е да си „вегетарианец“ в този ресторант, защото ястията са много вкусни и от висок клас. „Хелти“ посоката на кухнята тук не е в контраст с очакването да се поглезиш на хубаво място с приятна компания, а напротив, играе ролята на допълнителна екзотика и е част от преживяването.

ХранаОтлична кухня
ДизайнМодерен рустик
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредно-висока

Резервирай в Soul Kitchen

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации