fbpx

ВЕЛИКДЕН ЗАЕДНО ПОД КАРАНТИНА

ННай-голямата наздравица в историята ни е вече факт! Нека споделим позитивната си енергия въпреки ограниченията! В тази неочаквана ситуация имахме уникалния шанс да направим нещо заедно като символ, и да се изправим срещу проблем, който касае цялата цивилизация. Това бе благотворително събитие. Приходите от него  помогнаха на кулинарните ни таланти и техните екипи, които са сред най-силно засегнатите икономически. И за да покажем, че сме част от целия свят, по 2 лв. от всеки платен куверт дарихме на https://covid19responsefund.org

Въпреки техническите затруднения с 14 камери успяхме да се включим точно 12ч. на обяд на този исторически Великден и да вдигнем тост, а останалите ни изпратиха снимки, видеа, тостове и мисли за карантината и надеждата.

Благодаря на всички, които се включиха в инициативата Великденски обяд 2020: Together we stand! Близо 60 празнични гурме менюта бяха купени онлайн с Mastercard и после доставени от едни от най-добрите майстор готвачи в България и техните екипи:

До сега не се е случвало вие да сте домакини на нашите гурме събития, но ето, че времето и пространството се пресякоха по изключително рядък и необикновен начин и това стана възможно.

Antoine Verhaest / L’Instant Catering 

Антоан Верест е единственият шеф, който е участвал във всички сезони на ChefsTable.BG и сега почитателите му имаха уникалната възможност той да приготви Великденския ви обяд. 

Georgi Yaneff / KOTO

Шеф Георги Янев, преди да се прибере в България заради концепцията на КОТО, е посрещал с ястията си звездни гости в ресторант District club в Лондон. „Храната е преживяване, а готвенето е философия“, казва той. Под спокойната му външност се крие експериментатор, който обожава адреналина в кухнята.

Vladislav Penov / Космос / Cosmos

Влади от години е head chef в Космос. „Тук  се инспирираме от необятността и мистиката на безкрайния Космос и явленията в него, интегрирайки автентични и забравени български рецепти и продукти, разкриващи богатството и дъбочината на енергийната ни земя, към която сме дълбоко свързани.“ – Влади Пенов

Дистанцията на времетто ще вземе своя данък от спомена и той ще поизбледнее, но всички ние, които направихме това събитие факт ще го запазим в сърцата си. Първоначално бяхме шокирани, после – карантинирани и се очертаваше да празнуваме Великден доста самотно. Ресторантите едва беряха душа… В такъв момент се организира голямата Великденска онлайн наздравица „Together we stand 2020“.

Събитието бе с благотворителен характер и бе посветено нашите най-добри таланти в кулинарното изкуство, които по технически причини не можехме да включим но наздравицата е и за всички тях:

Andre Tokev

Baltutyte Viktorijaj

ChefHenri Donneaux Hrc

Ivan Manchev

Jun Yoshida

Кръг

Петър Янков

Sevda Dimitrova

Victor Jechev

Vladimir Todorov

Бъдете живи и здрави и попътен вятър в новата обстановака!

Ето го и тоста, който избрах и наградихме сред останалите предложения.

„Вдигам тост за карантината, дошла при нас да ни дели,

тост за споделените ни мигове и за отминалите 30 дни,

Наздраве за сега, че сме заедно задружни и без грижи,

Наздраве за мига – да сме щастливи докато сме живи!“

Любомир Дервишев

За да бъде всичко безопасно, лесно и удобно, всички резервации и покупки на менюта бяха онлайн благодарение на Мastercard®. Компанията направи и безценен жест като подари оригинални символични подаръци на всеки от участниците. Ето как запечатаха празника в личните си снимки някои от тях:

Димана Дякова и Любо Дервишев

Ина Георгиева и нейното семейство

Семейството на Федор Фетисов

Семейство Шенк

Семейство Борисови

Семейството на Елена Драгушева

Нина Здравкова

Лично връчих на Любо Дервишев и Димана Дякова @1_meter_chocolate – наградата, която заслужено спечелиха за най-хубавия тост за карантината от ВЕЛИКДЕН 2020: TOGETHER WE STAND. Метърът шоколад ми бе връчен лично от създателката на бранда – Биляна Тодорова.

Ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации