fbpx

НОВО МЯСТО ЗА КАФЕ В СОФИЯ

ДДегустирам кафенце в много приятна атмосфера Coffee and Wine Lab by Prodanichin, направена от двама братя от Банско, за които ще пиша отново в Очилатите Дегустатори. Приготвят се различни видове качествени кафета и кафе-напитки. Вечер се предлагат брутални винца от малки изби, повечето – Български. Има и достатъчно добри мезета, без да е ресторант. На плата се поднасят.

Изобилие от различни качествени кафета

В терминологично отношение, кофишопа е място, където можеш да опиташ много видове кафета от цял свят. Проучих набързо кафетата, които предлагат и ще ви ги споделя три от тях за да добиете представа:
☕️ EL SALVADOR – FINCA LA DALIA: 48 часова анаеробна ферментация с вкус комбиниращ нотки на шоколад, червено вино, червени плодове и френско грозде. Това кафе се отглежда на 1400м надморска височина в почва с минерали, които се срещат във вулканичните почви. След бране, кафето се обработва като натурално, но преди изсушаване зърната ферментират в бъчви за 24 часа. След процеса на ферментация, кафето съхне върху африкански легла за период от 23 дни.
☕️ BURUNDI BUZIRAGUHINDWA е изключително сладко и сочно кафе с плодов характер, плътно тяло и нотки на маракуя, плодов нектар, пикантни и загряващи билки. Преди черешките да влязат в производство, те се подбират и сортират на ръце. След това черешките са премахват, заедно с ципата, преминавайки суха ферментация в продължение на 8-12 часа, а след това мокра ферментация за още 8-12 часа, преди да бъдат измити.
☕️ COSTA RICA – FINA NUBES: Отглежда се на надморска височина от 1900м и заслужено печели своето място сред най-специалните кафета, с аромат на сладост и на нуга. След като попадне в устата и докосне небцето, се получава приятно сметаново усещане с вкус на млечен шоколад, канела и сладост на кафява захар. Получава се хубаво еспресо с плътен, шоколадов и леко плодов вкус.

Атмосфера и комфорт

Coffee Wine & Lab те обгръща с комфорта на еклектика от 3 последователни столетия – 19-ти, 20-ти и 21-ви век. Интериора те предразполага да се застоиш по-дълго. Някои от гостите го ползват и като алтернатива на работоното си място, като цъкат нежно и мълчаливо по лаптопите си, докато чашите им разнасят приятния аромат на кафе напитките.

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации