fbpx

НОВАТА ИНТРИГА

ВВчера на обяд дегустирах в Intrigue – новият формат на ресторанта след пандемията. Не знам как уцелих какво да си поръчам но се оказа, че има кулинарна интрига в менюто.

Като цяло мястото си е култово, най-вече заради локацията и готиното име. Градината с шарената сянка и изглед към пилоните на НДК е чудесна.

Ресторант Intrigue
бул. Витоша №102
Раб. време: 10:30–23:00

Кухнята е в процес на дооформяне, но е в средиземноморски стил.

Поръчах си стейк от риба тон и паста с манатарки и пармезан. На пръв поглед – средиземноморска класика. Така и се оказа. Стейкът беше добре сготвен с леко розовичко по средата и гарнитура трепач – късчета манго с нарязани на дребно червена и зелена чушка с малко лук, чери доматчета, магданоз и два стръка мащерка. Единствено му липсваше завършек с хубав зехтин. За талиателите – без забележка. Точно сварени, сосчето с бял трюфел беше екстра, с малко подправки, достатъчно манатарки, за да им усетиш вкуса и полупрозрачни квадратни стърготини от пармезан. Розето на чаша беше прилично и температурата му беше перфектна.

За двете ястия и виното оставих 60лв с бакшиша (половината отигоха за стейка). Честно да ви кажа уцелих перфектна комбинация от новото им меню. Горещо ви я препоръчвам! Сайтът им още не е актуален и не мога да ви пусна линк към менюто.

Ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации