fbpx

НОВ БРАНД В СОФИЯ: RIBS & STICKS

Л Локдауна ни принуди да гледаме с други очи на доставките за хапване. Сега и аз като всички се оглеждам откъде мога да си поръчам храна за вкъщи или офиса, която да ми пасне на ситуацията. Понякога имаш нужда да се поглезиш, друг път да си хапнеш порядъчно вкусно без да се охарчиш. Този път реших да се поглезя и попаднах на страхотния Ribs & Sticks, създаден от шеф Петър Янков (Ресторант Petrus)

Ribs & Sticks by Petrus
ул.„Свети Наум“ 48
087 664 3137
Раб. време: 11:30 – 22:00

От кутийка до месце – в ърбън сатайл

Първото нещо, което ме изкефи е, че вкусотиите са подбрани идеално от гледна точка на факта, че се доставят пакетирани, което в много случаи драстично променя качествата на храната. Тук няма такава грешка. Менюто е кратко и ясно както заглавието – ребра, мръвки на пръчки, кюфтаци, крилца, идейни бъргъри, яки салатки-разядки, разкошни уеджис картофки и два елегантни десерта. Това е. Ърбън стайл. Открих ги през фейсбук, но отворих сайта им и… страхотен сайт. Всичко е пипнато дизайнерски, за да почнеш моментално да слюнкоотделяш, дори и да не си гладен.

По опаковката ще ги познаете

Поръчката ми дойде за около 40-45 минути доставена от Takeaway. Още като отворих брандирания хартиен плик вече започнаха да ми се оправдават и надхвърлят очакванията. Не знам за вас как е, но за мен опаковката е от есенциално значение. Всичко беше много пипнато като дизайн, материали и брандиране – вижда се добре на снимките. Никаква пластмаса – само рециклирани разградими картони, дървени клечки, дървени прибори и компостируеми капаци, които само приличат на пластмасови. Еко, био, органик, титаник… – много яко.

Поръчай от Ribs & Sticks

Вкус, текстури, коричка, аромат – консумираш благодат

Първо опитах  ребрата “Петрус”, които ме сюрпризираха с идеалната комбо-гарнитура: Домашен барбекю сос, Айоли, уеджис и царевица. За да не злоупотребявам със суперлативи, ще обобщя простичко: без забележки. Вкус, текстури, коричка, аромат, че даже и на температура – връх. След това дойде ред на бъргъра “Buffalo”, който застана достойно като предизвикателна кула на масата, подкрепен от подобна на горната гарнитура, но с характерни разлики и детайли: Дърпано телешко, подлютен домашен бургер сос, чедър, карамелизиран лук, айсберг, кисели краставички, царевица, халапеньо и домашен уеджис – общо 350г. Чудесен бъргър.

Поръчай от Ribs & Sticks

Кефа цена няма

За цялото удоволствие платих 26 лева. Няма да коментирам цената, по-скоро ще използвам репликата, че кефа няма цена. Ако искате да си освежите офисното пребиваване, поръчването от Ribs& Sticks определено е опция, която заслужава внимание. Опитайте поне веднъж. Заслужава си. Изключително фастфууд изкушение от 21 век. Благодаря сърдечно, че изчетохте до края и ще съм ви признателен, ако подкрепите страницата ми Очилатите Дегустатори с един лайк👍. Наздраве!🍷

Ето ви и по-добра ориентация в ценовата ситуация:

Салатки-разядки: 4-7 лв.
Ребра: 9-10лв
Мръвки на пръчки: 7-8лв
Бъргъри (има и веджи!): 9-12лв
Десерти: 5-6лв

Цялостната ми оценка за Ribs & Sticks

Не са много местата в София, от които ще ти доставят качествена, добре подбрана за доставка храна със стилни съвременни опаковки. Определено си заслужава да опитате. А вашите впечатления какви са? Пуснете един коментар по-долу 😉 Ще сме ви благодарни, ако ни ударите едно рамо за подкрепа

ХранаОтлична кухня
ДизайнЧудесно опакована и брандирана
ОбслужванеМного добро
Цена с доставкаСредно-висока

Поръчай от Ribs & Sticks

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации