fbpx

ТАЙНОТО КРЪЧМЕ ЗА НАПРЕДНАЛИ

ККато ме попитат да препоръчам интересна кръчма в центъра на София винаги давам три предложения, едно от които е „Кратуните„. Има голяма вероятност да не сте го чували, или само да сте го чували без да сте ходили, защото е апокрифно. Отвън е почти незабележимо, а и фейсбук страницата им не се поддържа. Намира се на ул. Цар Асен 7, почти до съдебната палата, между Денкоглу и Алабин. Препоръча ми го мой приятел – адвокат.
ул. Цар Асен 7
раб. вр: 11 – 23

С РЕТРО ЧАРА НА ДОБЪР СЕМЕЕН РЕСТОРАНТ

от тези каквито ти се иска да е. С неформално, приветливо отношение, вкусни и изкусни ястия и добра селекция български вина. Интериорът леекинко те придърпва към близкото минало, но и това си има своя чар. Тук ще те посрещне усмивката на Поли, а ще ти сготвят майсторските ръце на Ники. Него трудно ще го наречеш шеф, защото си готви съвсем сам и не е завършил кулинарна академия, но при всички случаи,

ОПИТАШ ЛИ ЯСТИЯТА, СЕ ИЗПЪЛВАШ С РЕСПЕКТ И ЖЕЛАНИЕ ДА ПОЗДРАВИШ МАЙСТОРА НА ИЗПРОВОДЯК.

Стила на готвене на Ники ми е трудно да опиша накратко, но е много лесен разпознаване – личи си и по снимките. Месцата си имат коричка, обикновено са бавно печени, имат и сосче, и досега (6-7 пъти) на жилаво не съм попаднал. Предлагат се филета, джолани, телешка опашка, патица, риби и други вкусотии с гарнитури от сготвени зеленчуци и плодове, по преценка на майстора. Поли ти казва какво е сготвил Ники днес. Менюто е доста условно , а порциите са обикновено за двама и ти носят подложни чинийки да си отсипваш. Ако си сам, ще трябва да ти подготвят част от храната за вкъщи. 

Цялостната ми оценка за семеен ресторант Кратуните

Ники и Поли държат на изпитани рецепти и на качествени продукти. Ако имаш настроение за обяд или вечеря с вкусна и обилна храна, Кратуните трябва да ти е в списъка.

ХранаОтлична кухня
ОбстановкаНепретенциозна
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредна

П.П. Зехтинът важи!

Ники Коев, очилатият дегустатор

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Манола Атанасова

Дегустатор по душа, дизайнер по призвание, фотограф на безценни моменти и любител на пътешествията и хубавия живот.

Виж всички публикации