fbpx

ЦАРЯТ НА НЕЗДРАВОСЛОВНИТЕ ОБЯДИ

ТТази седмица разбрах как мога да хапна рибка на обяд на забележителна цена и да искам да повторя. Мястото се казва Fish and Chips и се намира на фууд-корнера на втория етаж в Park-Center Sofia (до х-л „Хемус „и метростанция „Европейски съюз“).

Fish&Chips
Park Centre Sofia
Раб. време: 11-23

„Фен“ шуй на Fish and Chips

Аз съм голям фен на Fish and Chips щанда https://fishandchips.bg и познавам семейството, което го управлява повече от 3 години. Винаги си поръчвам  Фиш енд чипс, въпреки че има и доста други изкушаващи предложения – миди, калмари, скариди, лаврак, норвежка скумрия на грил и други морски. Както и да е – става дума, че сега са пуснали „малка“ порция Fish&Chips, която (вижте я по-долу) струва само 6лв и направо си я усещам таман за обяд.

Фиш енд чипс с риба треска
Малък „фиш енд чипс“ за 5.99лв

Включва следните култови елементи:

Панирано филе от риба Треска
Пържени картофки (правени на място)
Вкусно пюре от грах с подправки
Бяло сосче – тартар
Резенче свеж лимон
+ идеална месеста люта чюшка „Халапеньо“
+ истински деликатесна червена сладко-люта салца
+ ножче, виличка, мокра и сухи салфетки
5.99лв

От люто – по-люто

Когато става въпрос за люто, винаги има значение какво точно е лютото. И двете люти добавки тук са на ниво – „Халапеньо“-то е в отлична форма – прясна, свежа и месеста, а доматената люта салца е сладко-кисела, отлично балансирана.  Лично за мен е важно да завърша обяда си  подлютен 🙂 за да не ми се доспива след това.

Не, не са ми плащали за реклама – просто си заслужава да се отблежи. Всичко е много цивилизовано сглобено и поднасяно. Даже чинийките са от рециклирана хартия и пластмасата е на път да изчезне от опаковките.

Fish and Chips доставка

Любимата ти риба треска – сготвена от днеска можеш да поръчаш онлайн или от мобилно приложение. Естествено това важи и за лаврака, ципурата, скумрията, пърженото пиле и бургерите ! В менюто може да надзърнете от тук:  https://fishandchips.bg/меню/ Иначе, разнасят вкусотиите напред-назад из целия град с Foodpanda и Takeaway.

Пържено… ли?! – Не, не му мисли!

Е, пърженото си е пържено и… какво да ви кажа 🙂 Не злоупотребявайте! Но… както има съществена разлика между пийване на коктейлчета и алкохолизъм… така е и тук. Едно, обаче е сигурно – много е вкусно и има стандарт в приготвянето, което ти осигурява винаги очакваното удоволствие, когато и да отидеш. Ето ви и малко скариди за финал:

P.S. Снимката на публикацията (най-горе) я взех (без да питам) от papas-olio.com, където можете да разгледате и сполучлив вариант на рецептата за Fish and chips, в случай, че търсите лукса да си го направите сами 😉 Наздраве!

 

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации