fbpx

ВИСОК КЛАС ГЛЕДКА И КУХНЯ

ДДнес сме нависоко – София на длан, Черни връх и цяла китна Витоша, направо Google Maps на живо! Тази уникална гледка ни предлага панорамен ресторант The View, който просто оправдава името си. 24-етаж, 85 метра височина, това е най-добрата и централна панорамна визия към любимия ни град.

The View Panoramic Restaurant
Бул. Витоша 89Б, ет. 24
работно време: 7:30 – 23:30

Резервирай в The View

Тук залезите, изгарящи в различни багри небето, са просто изключителни. Неслучайно, можем да категоризираме мястото като романтична дестинация. И един любопитен факт – тук са направени 14 предложения за брак, като отговорите на всичките са положителни.

Цифрите говорят

Фестивалът “Sofia Restaurant Week” също се издига по интерес и посещаемост – вече над 5000 души са се включили! Само в “The View” направените досега резервации са 280! Междувременно, при нас се настаняват управителката Гергана Манолова и заместник-главният готвач Стефан Стоев. От дамата разбираме, че това действително е един от най-големите ресторанти в столицата със своите 220 места в закритата част и още 127 на терасата. Посрещат се до 1000 гости на ден. Уау!

Да поговорим за 2-те менюта на “The View” в рамките на фестивала – той всъщност е един от 6-те ресторанта, които предлагат изцяло вегетарианска опция, освен другата класическа. Започваме със стартер от месното меню, макар той да е с риба:  Верин с мус от риба тон, авокадо, домати, сметана и естрагон. Интересна чаша, в която на пъстроцветни етажи са подредени всички тези съставки. Тъкмо към тази специфика на поднасянето отпраща и френското название “верин“.

Запазете си маса в The View

Верин с мус от риба тон, авокадо, домати, сметана и естрагон – панорамен ресторант The View

Панорамен ресторант The View – наградите говорят

Важно е да кажем, че “The View” беше награден от Метро на откриването на фестивала за най-добро ястие, включващо български розов домат и фермерски кашкавал. И още един приз – този за най-добър нов ресторант на 2017 г. от класацията на GoGuide.

Време е Стефан Стоев да представи основното в месното меню: Пилешко филе върху патладжан в марокански стил и Крокмач от овче мляко. Напук на западното звучене, Крокмачът е роден акцент от Северна България. Преди време хората там точно по този начин са консервирали овчето мляко за през зимата. Подобно е на по-популярния катък, но крокмачът е много по-фин и с по-наситен и леко пиперлив за небцето вкус. Вижте видеото.

Десертът към това меню е Двойно шоколадово Брауни с крема сирене и редукция от бяло грозде.Отзивите от гостите на фестивала и ресторанта показват, че това е един от най-любимите им десерти, което говори повече от красноречиво за вкусовите му качества.

Направи резервация в The View

Вегетарианците празнуват

Да кажем няколко думи и за вегетарианското меню. Такава възможност (че дори и веган) има всеки ден за обяд и/или вечеря в ресторанта. В случая стартерът е Микс от ябълки, селъри, печени орехи, пармиджано-реджано и лек горчичен дресинг.

Микс от ябълки, селъри, печени орехи, пармиджано-реджано и лек горчичен дресинг – ресторант The View

Основното е Аранчини ризото със смокини, моцарела в нежен сос от рукола и босилек, а десертът Кокосов чия пудинг с киви, смокини и кафир лайм роше. Стартерът-салата е есенене, с богати вкусове – преплитат се сладко, кисело, солено и дори горчиво. Аранчини е оризови топки, които се панират, но вместо с традиционния доматен сос, тук импровизацията е с моцарела и пармезан. В десерта акцентът са бонбоните кефир лайм роше, които се правят по специална технология.

Аранчини ризото със смокини, моцарела в нежен сос от рукола и босилек

Всъщност, всичко тук е специално: гледката и кухнята са гарантирани, а приятната – романтична или приятелска – компания си е от Вас. Заповядайте! 

панорамата от ресторант The View

Запази маса с гледка

Цялостната ми оценка за панорамен ресторант The View?

Три са най-важните неща за това място: 1- гледката и атмосферата, 2- храната и обслужването, 3- с кого сте дошли. Панорамен ресторант The View гарантира първите две, вярвайте ми.

ХранаМного добра кухня
ДизайнМодерен
ОбслужванеМного добро
ЦенаСредно-висока

ПРАЗНИК НА ВИНОТО ОТ БАЛКАНИТЕ

Николай Коев

Експерт по заведенията и забавленията. Интересува ме светлата страна на живота и хората, които искат да направят света по-добро място. Мисията ми е да помогна да откриете интересни заведения и места, където можете да си изкарате добре и да се порадвате на живота :)

Виж всички публикации